Salon Dekorasyonu İçin Aksesuar Önerileri

Salon Dekorasyonu İçin Aksesuar Önerileri

Evin sık vakit geçirilen yerlerinden biri olan salon, özenle dekore edildiğinde yaşam alanınızın en sevdiğiniz bölümü hâline gelebilir. Genellikle büyük bir alana sahip olan ve içerdiği eşyalarla kişisel zevkleri açıkça yansıtan bu odayı süslerken dikkat etmeniz gereken pek çok detay bulunur. Bunların başında elbette salonunuzu daha çok hangi amaçla kullandığınız ve hayalinizdeki dekorasyon fikri yer alıyor. Arzu ederseniz evinizin bu önemli bölümünü dizayn etmeden önce sizin için hazırladığımız içeriğimizi inceleyebilir, farklı beğenilere hitap eden salon dekorasyonu önerilerine ulaşabilirsiniz.

Salon Dekorasyonu Nedir?

Salon dekorasyonu, evin en göz önündeki alanlarından biri olan bu bölümün hem estetik hem de işlevsel açıdan düzenlenmesini ifade eder. Bu süreç; mobilyaların yerleşimi, renk paletinin seçimi, aydınlatma düzenlemeleri ve çeşitli aksesuarların kullanımı gibi pek çok unsuru kapsıyor. Salon dekorasyonunun amacı ise kişisel zevklere uygun ve kullanışlı bir yaşam alanı yaratmaktır. 

Salon dekorasyonunun temelinde, bireylerin ihtiyaçlarına ve yaşam tarzına uygun bir ortam oluşturmak da yer alır. Böylece konforlu oturma grupları, iyi aydınlatılmış okuma köşeleri ve diğer unsurlarla aile bireylerinin ya da misafirlerin keyifle vakit geçirebileceği bir düzen oluşturmak mümkün hâle gelir. Örneğin renk seçimlerini ve mobilya yerleşimini, mekânın boyutlarına ya da ışık alma durumuna göre planlamak gerekebilir. Aksesuarlar ise salon dekorasyonunun vazgeçilmez tamamlayıcı unsurlarıdır. Peki salon dekorasyonu nasıl yapılır?

Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Kullanışlı ve ferah salon dekorasyonu için öncelikle kapsamlı bir planlama yapmak gerekiyor. Planlama aşamasının ilk adımı ise gereksinimlerinizi ve tarzınızı belirlemek. Mesela kalabalık bir aileniz varsa beraber hoş zaman geçirmek için geniş ve konforlu bir oturma alanına ihtiyaç duyabilirsiniz. Bunun için büyük masalar, L koltuklar, minderler ve puflar son derece ideal olabilir.

Öte yandan; yaşam alanlarında kullanılan modern, klasik, minimalist, bohem veya rustik gibi dekorasyon stilleri de bu süreçte size ışık tutar. Mesela bohem salon dekorasyonunda soft renkler, ahşap ve hasır gibi dokular, iç mekânları doğanın ruhuyla buluşturan bitkiler kullanılabilir. Dekorasyonda klasikten vazgeçemeyenler arasındaysanız; gösterişli mobilyalar, koyu renk ahşaplar, mermer gibi materyaller, varaklı aynalar ve sanat eserleri kullanarak evinize zamansız bir şıklık katabilirsiniz. Bu odayı dekore ederken göz önünde bulunduracağınız diğer noktalar ise şöyle:

Doğru renk paletini seçin

Salonunuzu sıfırdan yaratıyorsanız öncelikle duvarlar, büyük mobilyalar ve halılar için ana renkleri belirleyin. Beyaz, gri ve bej gibi nötr tonlar, zamansız görünümleriyle en tercih edilen renkler arasında yer alıyor. Arzu ederseniz yastıklar, tablolar ve diğer aksesuarlarda canlı renkler seçerek odaya dinamizm katabilirsiniz.

Mobilyalarınızı özenle seçin ve yerleştirin

Konforlu bir oturma alanının vazgeçilmezleri arasında işlevsel sehpalar, masalar ve diğer mobilyalar bulunur. Küçük bir salonunuz varsa bu eşyaları açılır kapanabilir modellerden seçmeniz yararlı olabilir. Özenle seçtiğiniz bu mobilyaların yerleşimini yaparken iç mekânın boyutlarına ve şekline dikkat ederek alanı verimli kullanabilirsiniz. 

Genel ve bölgesel aydınlatmaları belirleyin

Öncelikle tavan aydınlatmaları ile salonun genel ışıklandırmasını sağlayabilirsiniz. Okuma köşeleri ve çalışma alanları, lambader ya da masa lambalarıyla aydınlatıldığında odalar boyut kazanır. Dilerseniz sanat eserlerini veya dekoratif objeleri vurgulamak için spot ışıklar ya da LED şeritler kullanabilirsiniz.

Duvar aksesuarlarıyla dekorasyona kişisel bir dokunuş yapın

 Tablo, fotoğraf çerçevesi ve saat gibi aksesuarlar, en çok tercih edilen modern salon duvar dekorasyonu unsurları arasında. Ayrıca salonunuzda üzerine biblo gibi süs eşyalarınızı ve iç mekân bitkilerinizi yerleştirilebileceğiniz duvar raflarını da tercih edebilirsiniz.

Son olarak, seyahat anıları veya aile fotoğrafları ile salonunuzu kişiselleştirmeyi de unutmayın. Bu sayede yaşam alanınız sadece estetik açıdan hoş görünmekle kalmaz; aynı zamanda sizi yansıtan sıcak ve davetkâr bir atmosfere de sahip olur.

Salon Dekorasyonunda Kullanılacak Aksesuarlar

Sevdiklerinizle geçirdiğiniz anlara eşlik eden salonunuza, estetikle işlevselliği buluşturan dekoratif aksesuarları kullanarak renk katabilirsiniz. Bu bağlamda hem farklı amaçlar doğrultusunda kullanabileceğiniz hem de görünümüyle evinizin havasını değiştirecek pek çok seçenek var. Takip eden başlıklarda Buldan’s ürünleri arasında bulabileceğiniz, bazı yeni trend salon dekorasyonu aksesuarı alternatiflerini görebilirsiniz. 

Mum

Yaşam alanınıza sıcak bir ambiyans katmak için hoş kokusu ve zarif görünümüyle öne çıkan mumları tercih edebilirsiniz. Bu noktada doğal ham maddelerden üretilen alternatiflere yönelmeniz son derece önemli. Zira parafin içerikli mumlarda yer alan petrol bileşenleri, sağlığınız ve çevre için oldukça zararlı. Dilerseniz soya fasulyesinden üretilen mumlara yönelebilir ve hem kendiniz hem de doğa için temiz bir seçim yapabilirsiniz. 

Evinize huzuru getiren, el yapımı ve %100 soya mum seçeneklerimizi incelemek için linke tıklayın!

Seramik Lamba

Şık bir salon dekorasyonunda eşyalar kadar aydınlatma tercihleri de önemli rol oynuyor. Özellikle seramik gibi malzemelerden üretilen seçenekler, fonksiyonelliği ve zarafeti uyum içinde bir araya getirir. Bu lambaların sunduğu avantajlardan bazıları ise aşağıdaki gibidir.

  • Doğal bir renge sahip modeller, salonunuza sıcaklık ve karakter katar.
  • Seramik lambalar, geceleri rahatlatıcı bir ışık yayarak iç ısıtan bir ambiyans yaratır.
  • Bu aydınlatma ürünü, dekoratif görünümü sayesinde gündüz saatlerinde evinizin estetik görünümünü destekler.

Ayrıca seramik lambalar, kolay taşınabilir olduğu için de yoğun ilgi görür. Örneğin kitabınız ve içeceğinizle beraber salonunuzun rahat bir köşesine geçtiğinizde yanınıza bu aydınlatma ürününü de almanız mümkün. Evinizin farklı bölümlerinde keyifle kullanabileceğiniz seramik lamba modellerine Buldan’s ürünleri arasından ulaşabilirsiniz.

Buhurdanlık

Yeni trend salon dekorasyonunda ruha ve estetik zevke aynı anda hitap eden eşyalar sıklıkla yer bulur. Bunların başında gelen buhurdanlık, ortama yaydığı hoş kokuyla yoğun geçen bir günün ardından dinlenmenize yardımcı olabilir. Buhurdanlık kullanmayı sevenlerin en çok tercih ettiği aromaterapi yağları ve bunların öne çıkan etkileri ise aşağıdaki gibidir.

  • Portakal Kabuğu Yağı: Saf C Vitamini içeren Portakal Kabuğu Yağı, ruh hâlini olumlu yönde etkileyebilen esanslar arasında yer alıyor. Narenciye kokularını sevenlere hitap eden bu yağ, enerjik ve ferah hissetmenize de yardımcı olabilir. 
  • Ardıç Yağı: Vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan Ardıç Yağı, genellikle nezle gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarına karşı tercih ediliyor. Tazeleyici etkisiyle yorgunluğunuzu üzerinizden atmanıza da destek verebilir.

Aromaterapi yağlarının havayla buluşmasını sağlayan buhurdanlık, renk seçenekleriyle de farklı dekorasyon stillerine uyum sağlamayı başarır. Örneğin kahve tonlarındaki bir buhurdanlık, evinize her açıdan sıcak bir görünüm kazandırabilir. Beyaz tonları ise soft renklerin hâkim olduğu yaşam alanları için son derece idealdir.

Dekoratif Kase

Dekoratif kaseler, salonlara estetik ve işlevsellik katan temel aksesuarlar arasında. Farklı özelliklere sahip olan bu kaseler; meyve ve kuruyemiş ikramlarında ya da içine doğal taşlar ve kuru çiçekler yerleştirilerek dekoratif olarak kullanılabilir. Doğal malzemelerden yapılmış dekoratif kase modelleri, salonun tarzına uyum sağlayacak şekilde seçilebilir. Dilerseniz el yapımı seramik dekoratif kaseleri tercih edebilir, salonunuza zarif ve özgün bir dokunuş yapabilirsiniz.

Salon Dekorasyonunu Buldan’s Ev ve Dekorasyon Ürünleri ile Yapın

Aile üyelerinizle geçirdiğiniz anlara, misafirlerinizle gerçekleştirdiğiniz keyifli sohbetlere eşlik eden salonunuz için en uygun dekorasyon eşyalarını Buldan’s ürünleri arasında bulabilirsiniz. Doğal malzemelerle el emeğini buluşturan ev ve dekorasyon kategorimizde mumdan dekoratif kaseye kadar pek çok alternatif yer alıyor. Klasik ya da modern tarza sahip, büyük veya küçük salon dekorasyonu için gereken tüm salon dekorasyonu aksesuarları için Buldan’s ürünlerini inceleyebilirsiniz.