Yenilenmiş Bir Zihinle Sonbahara Hazırlanın

Yenilenmiş Bir Zihinle Sonbahara Hazırlanın

Yenilenmiş Bir Zihinle Sonbahara Hazırlanın

Koca bir yaz geride kaldı. Güneşin içimizi ısıtan enerjisiyle yaz boyu hep bir hareket halindeydik. Bazen yeni yerler keşfettik bazen de sahil kenarında dinlenmeyi seçtik.

Farkında olmadan zihnen ve bedenen yorulduğumuz yaz aylarını bir kenara bırakıp içe ve şehir hayatına dönmenin vakti geldi. Peki, mevsim geçişlerini kolaylaştırmak için neler yapmak gerekiyor?

Niyetlerinizi Belirleyin

Mevsim geçişleri yeni niyetleri belirlemenin tam zamanı. Yaz boyu hissettiğiniz tüm duyguları bir deftere not alın. Sizi yoran ve bırakmak istediğiniz duygu ve düşünceleri sebepleriyle yazdıktan sonra yeni niyetlerinizi belirleyin. Böylece ruhunuzda bir detoks etkisi yaratmış olacaksınız. Sonbahar hem içe dönmek hem de yeni başlangıçlar yapmak için çok uygun zamanlar.

Peki Hangi Yollarla Bunu Yapabilirsiniz?

Yaz boyunca hissettiğiniz duyguları değerlendirip yeni idealleriniz için adımlar atabilirsiniz. Sonbahar, içe dönmek ve yeni başlangıçlar için uygun bir zaman. Bu dönemi daha etkili hale getirmek için zihinsel rahatlama, meditasyon ve derin nefes alma uygulamaları zihninizi sakinleştirerek iç huzuru bulmanıza yardımcı olabilir. Bununla birlikte farklı egzersizler ve doğa yürüyüşleri, bedeninizi hareket ettirerek hem fiziksel hem de zihinsel dengenizi bulmaya yardımcı olur.

Sonbahar, Dijital Detoks İçin En Uygun Zamanlar

Günümüzde dijital ekranlar hayatımızın her alanında yer alıyor. Bizleri ne kadar etkisi altına aldığını gözlemlemek için bazı dönemlerde dijital ekranlardan uzaklaşmakta fayda var. Bu etkiden uzaklaşmak, ruhumuzu dinlendirmek ve zihnimizi berraklaştırmak için bir süreliğine telefonunuzu ve bilgisayarınızı bir kenara bırakabilirsiniz. Bu süreçte ise doğa yürüyüşlerine çıkabilir, içinden geçenleri not aldığın bir defter satın alabilirsiniz. Yazmanın iyileştirici gücü ile daha iyi hissetmenize yardımcı olacak bu yöntemi uygularken aromaterapi yağlarının rahatlatıcı etkisinden faydalanabilirsiniz ya da soya mumu kullanarak bulunduğunuz ortamın havasını değiştirebilirsiniz.