Neden Pamuk Kumaş?

Neden Pamuk Kumaş?

Köklü geçmişiyle pamuk, tekstil dünyası için her zaman önemli bir yere sahip olmuştur. Pamuk bitkisinin üzerindeki liflerin ipliğe dönüştürülmesiyle elde edilen doğal bir kumaş türü olan pamuğun tarihte ilk kullanımına ilişkin en eski bulgular yaklaşık olarak MÖ 5000 yılına kadar uzanmakta. Nefes alan yapısı, hafifliği ve yumuşak dokusuyla günümüz dünyasında da sıklıkla kullanılmaya devam ediyor.

Doğaya karşı sorumluluklarımızın farkında olarak doğal lifleri tasarımlarımızın her bir ilmeğine özenle taşıyoruz. Bornozdan, nevresime, elbiseden, yatak örtüsüne kadar pek çok ürün grubumuzda yer verdiğimiz pamuk, cildiniz için en iyi seçeneklerden biri.

Çevreye duyarlı sertifika standartlarını karşılayarak üretilen pamuk kumaşlarımız, özel yıkama ve boyama işlemlerinden sonra usta terziler tarafından özenle tek tek kesilip dikilir. Doğal liflerden meydana gelmesi sebebiyle biyolojik olarak parçalanabilen pamuk kumaşlar çok büyük bir oranda geri dönüştürülebilir.

Pamuk kumaşların yüksek miktarda su emici yapısı yanı sıra hızlı kuruma özelliği bulunur. Yaz aylarında cilt yüzeyinde bulunan teri emen yapısı kış aylarında cildi dış etmenlerden korumasıyla her mevsim rahatlıkla kullanma imkânı sunar. Alerjik reaksiyona sebep olmaması ve cildi tahriş etmemesi nedeniyle de bebekler başta olmak üzere her yaş grubu için uygundur.

Bakımı kolay pamuk kumaştan üretilen ürünleri 40 derecede yıkamak temizliğin sağlaması için ideal bir oran. El emeğinin en özel dokunuşları pamuğun narinliğiyle bir araya gelerek; Kanyon Bornoz, Sueno Pijama Takımı, Bürümcük Nevresim Takımı ve çocuklar için özel olarak hazırlanan Bonni Serisi ile konforu yaşamınıza dahil etmek için sizleri bekliyor.