Neden Keten Kumaş?

Neden Keten Kumaş?

Köklü geçmişiyle keten, insanlık tarihinin bilinen ilk kumaşıdır. Keten bitkisinin saplarından yapılan ve elyaf kumaş türü olan keten, pek çok alanda sıklıkla kullanılır.

Geniş gözenekli yapıya sahip keten kumaşlar, vücudun hava almasını sağlayarak gün boyu ferahlık sağlar. Yaz aylarında teri emen yapısı kış aylarında ise cildi dış etmenlerden korumasıyla her mevsim rahatlıkla kullanım imkânı sunar. Alerjik reaksiyona sebep olmaması ve cildi tahriş etmemesi nedeniyle her yaş grubu için uygundur. Doğal dokusu sayesinde yavaş kirlenir, güneş geçirgen yapısı ile solmaya karşı dayanıklıdır. Keten, diğer kumaşlara göre daha uzun ömürlüdür. Marl Bornoz, Galya Nevresim Takımı, Nova Kırlent, Teo Gömlek gibi pek çok farklı ürün grubunda ketenin konforu yaşamınıza eşlik eder.

Yapısı gereği hassas bir kumaş olması nedeniyle yıkama yaparken en düşük derecede, sıkma devrini olabildiğince düşük tutarak yıkama yapılması önerilir. Yıkama esnasında ketenin doğal yapısına zarar vermemek adına yumuşatıcı seyrelterek kullanılmalıdır.

Doğaya karşı sorumluluklarımızın farkında olarak doğal lifleri kumaşlarımıza özenle taşıyoruz. Bornozdan, nevresime, elbiseden, koltuk örtüsüne kadar pek çok ürün grubumuzda yer verdiğimiz keten, cildiniz için en iyi seçeneklerden biri.