Kokuların şifalı gücü; aromaterapi yağları!

Kokuların şifalı gücü; aromaterapi yağları!

Köklü bir geçmişe sahip olan ve yaklaşık 6000 yıl öncesinden günümüze uzanan aromaterapi, koku tedavisi olarak bilinir. Aromaterapi yönteminde vücut ve ruh bir bütün olarak kabul edildiği için fiziksel etkilerinin yanı sıra ruhu ve zihni rahatlatan etkileri de bilinmekte. Doğal bir yöntem olan aromaterapi; bitki ve çiçeklerin kabuklarından, yapraklarından, gövdelerinden, tohumlarından ve köklerinden elde edilen uçucu yağlardır.

Kokuların insanlar üzerindeki olumlu etkileri düşünüldüğünde son yıllarda aromaterapi yağlarına olan ilgi oldukça fazla. Tedavi edici özellikleriyle öne çıkan aromaterapi yöntemi; meditasyon, çalışma ortamı ve uyku öncesi gibi farklı alanlarda sıklıkla kullanılmakta. Gündelik yaşamın bir parçası haline gelen ve farklı çeşitleri bulunan aromaterapi yağlarının birçok faydası bulunuyor.

Lavanta Yağı

Lavanta bitkisi kan basıncını ve kalp atış hızını düşürür. Bu sebeple genel olarak sinir sistemini sakinleştirmesiyle bilinen lavanta yağı kokusunun stresi azalttığı da bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Buhurdanlığınıza damlatacağınız lavanta yağı beyin dalgalarını düzenleyerek daha sakin hissetmenize yardımcı olurken yorgunluğa iyi gelerek kaliteli bir uyku uyumanızı sağlar.

Portakal ve Limon Kabuğu Yağı

Portakal ve limon gibi meyveler vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren C vitaminine sahiptir. Portakal ve limon kabuğu yağları doğal olarak enerji verici antioksidan içerikleriyle vücudu toksinlerden arındırır ve ağrıları dindirir. Rahatlatıcı kokuya sahip olan portakal veya limon kabuğu yağlarını günlük yaşamınıza dahil ederek dalgınlığınızı ortadan kaldırarak zindelik kazanabilirsiniz.

Güçlü C vitamini etkisinden yararlanmak için bitkinin etken maddesini daha efektif hale getiren tentür yöntemiyle üretilen bu yağları gün içerisinde suyunuza ekleyerek tüketebilirsiniz.

Ardıç Yağı

Ardıç meyvesi antibakteriyel olması sebebiyle vücudun toksinlerden arınmasında ve iltihapların tedavi edilmesinde kullanılır. Buhurdanlığınıza damlatacağınız birkaç damla ardıç yağı solunduğunda uyku yaratmadan stresin azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bulunduğunuz odanın havasını temizler.